12 жовтня 2016 року у Полтавській ЗШ № 8 імені Панаса Мирного відбувся конкурс-презентація традицій української кухні.
Що відрізняє один народ від іншого? «Мова, пісні, традиції, національний одяг», - скажете ви. І будете праві. Але є ще одна прикметна риса народу – національна кухня. От скажіть, наприклад, «спагеті», або «піца», - і зразу зрозуміло: мова йде про Італію. Ну, а вже, якщо заговорити про сало, галушки, борщ або вареники з сиром, - то кожен вам скаже, що має справу з українцями. Вже так повелося, що напередодні відзначення Дня українського козацтва у Полтавській ЗШ № 8 імені Панаса Мирного щороку проводяться заходи, які знайомлять із різних боків із перлинами української національної культури. Цього року вирішено провести конкурс-презентацію традицій української кухні. Учні 5-9 класів представили найтрадиційніші для нашого народу страви. Око радували пампушки з часником до наваристого борщу, куліш із шкварками, узвар, пухкі варенички з сиром, зроблені «на пару», і, звичайно, смачне сало із житнім хлібом. Після огляду компетентного журі, представлені зразки можна було… посмакувати! Ох, і смачна ж українська кухня!
Рева І.А., класний керівник 5 класу, учитель історії та правознавства
|